Вие сте тук
Начало > Баня > 5 зашеметяващи идеи за баня за съвременен дом

5 зашеметяващи идеи за баня за съвременен дом

Често най-пренебрегваното пространство от гледна точка на дизайн и декор, баните в индийските домове, оставят малко на въображението. Обикновена бяла мивка, евтини плочки и остарял душ, казват всичко останало, но не и впечатляващо.

Повечето собственици на жилища са готови да похарчат цяло състояние за спалните и дневните, защо тогава оставите банята си остаряла?

Банята е голяма част от къщата и затова е важно дизайнът на банята да съвпада с цялостния ви интериор.

Ето 5 луксозни идеи за дизайн на банята, които дават съвременен завършек на пространството.

1. Затворена душ зона

Индийските домове обикновено са с отворен душ, което се дължи най-вече на ограниченията в пространството и лошото оформление на банята. Но бавно тази тенденция се променя и сега модерните домове създават предварително добре планирано оформление на банята, което оставя достатъчно място за затворено помещение за въздушен или ръчен душ.

Ако планирате напълно да ремонтирате банята си, трябва да инсталирате стъклена стена, която разделя зоната на душа и да направи вашата баня по-организирана и модерна.

2. Плаващи шкафове

Преминаването на вашата тоалетка за баня към такава с плаващи шкафове може да доведе до огромна промяна в дизайна на вашата баня. Плаващите шкафове са по-ефективни в организирането на кърпите, тоалетната хартия и другите полезни вещи, докато наземните тоалетки за банята консумират твърде много място.

Също така, плаващите шкафове ще бъдат красиво допълнение към дизайна на банята и ще дадат съвременен облик на пространството.

3. Таванно осветление

Добре осветената баня е от съществено значение за всеки дом. Въпреки че индийските домове имат скромни осветителни тела на върха на огледалото и мивка, това не е достатъчно. Повечето собственици използват едноцветна светлина или крушка в банята, като й придават мрачен и скучен вид.

Можете да придадете на вашия дизайн за баня луксозно излъчване, като използвате осветление на тавана, както и душ зона.

Съвет: Топлите светлини са по-приветливи от пронизващите бели светлини.

4. Златни и мраморни акценти

Много лесен и интелигентен начин да превърнете вашия ретро дизайн на банята в съвременно и шик пространство, е да добавите златни акценти към вашия мраморен под. Мраморът вече е луксозен елемент за бани, внасящ елегантна атмосфера в пространството.

Освен това, ако вкарате фини златни елементи, това не само ще допълни белия мрамор в банята, но и ще придаде изискан вид на мястото.

5. Акцентни мивки

Добавете великолепие към дизайна на вашата баня с уникални мивки, които привличат вниманието. Съвременните бани се гордеят с луксозни мивки и шкафове, които се превръщат в централен елемент на пространството и също така отклоняват погледа ви от останалата част на банята, която обикновено се поддържа проста и скромна.

Ето защо, това е идеална идея за баня. Изберете уникална мивка, която ще се отличава от останалата част от пространството и също така ще поддържа основния вид на вашата баня.

Тези 5 различни и уникални идеи за дизайн на банята със сигурност ще ви помогнат да постигнете съвременен външен вид, към който се стремите. Но трябва да сте сигурни, че предварително планирате оформлението на банята си, за да получите вашето обзавеждане и приспособления за баня на правилното място.

Top