Вие сте тук
Начало > Други Публикации > 15 съвременни идеи за дизайн на кухнята

15 съвременни идеи за дизайн на кухнята

Благодарение на любовта на Австралия към отворени домове, готвене и забавление, кухнята се превърна в новото сърце на дома. Модерните кухненски дизайни трябва да отговорят на променящите се нужди на пространството. Тя трябва да бъде функционално кухненско помещение, което да е естетично приятно, трябва да насърчава разговора и да се погрижи за гостите. Модерният дизайн на кухнята е свързан с превръщането на вашите съвременни идеи за кухня в реалност.

Според проучване от 2018/2019, от 60% от собствениците на жилища, които са обновили оформлението на кухнята си тази година, най-популярните кухненски стилове са съвременният дизайн на кухнята (29%) и модерният дизайн на кухнята (26%). Най-популярните елементи, които са били променяни в модерния кухненски дизайн са плотовете с 94%, шкафовете с 90%, както и кранчета и други водопроводни инсталации при 88% от реноваторите. От онези, които актуализираха своите плотове, най-популярен беше обработеният кварц и най-доминиращият цвят беше белият. От онези, които са ремонтирали своите кухни, докладът на Houzz сочи, че 59% са променили разположението, за да го направят по-отворено към закритите части, а 40%, за да го направят по-отворено към откритите такива. Вижте повече такава информация от различни интериорни дизайнери.

Какви са тенденциите в модерния дизайн на кухнята?

„Съвременният дизайн на кухнята изглежда красиво с чисти линии, много място за съхранение, функционален и с уреди, които безпроблемно се интегрират в него. Но кухнята трябва все пак да показва чувство за индивидуалност и забавление с изтънчен избор на цвят и повърхности“, казва интериорният дизайнер Jasmine McClelland’s от Jasmine McClelland Design. „Модерните цветови палитри в кухнята често започват с неутрална основа от дървен материал, черно и бяло, след което включват блокове от цвят и акценти, за да се направи разлика. Налице е преминаване към по-тъмни, по-мрачни тонове с акценти от златни или медни тела.

„Плочките с шарки наистина са във възход в момента и плочките като цяло са много практичен продукт, който добавя много цвят и текстура към съвременните кухненски идеи“, казва Jasmine. „Осветлението на светодиодната лента около шкафовете е тенденция и добавя великолепен ефект към шкафовете, което прави шкафовете фокусна точка и добавя малко топлина с осветлението. Нуждаете се от функционално осветление, но за да добавите прекрасна дълбочина, особено през нощта, използвайте висящи лампи и осветителни тела за стенен монтаж.“

Cherie Barber, собственик на Renovating for Profit, казва, че използването на комбинация от шкафове за стена и отворени стелажи е сигурен начин да се гарантира, че съвременната ви кухня е функционална.

„Комбинирайте плотовите повърхности и ширини, като по-тънките плотове използвайте за основните кухненски повърхности, а тези с дебел, солиден камък за островния плот”, казва Cherie. – “И направете елемент от тях върху дръжките на шкафовете”.

Интериорният дизайнер Bronnie Masefau казва, че съвременният дизайн на кухнята е свързан с постигането на лъскав завършек с индивидуалност, като комбиниране на прекрасни уреди с иновативно съхранение, фънки островни плотове и свежи дръжки на шкафовете.

„Включването на креативни решения за съхранение, които ще променят начина, по който се движите в кухнята си и начинът, по който се забавлявате, е това, което ще даде на модерния ви кухненски дизайн най-добрия резултат“, казва Bronnie. – Мивката вече не трябва да е под прозореца. Може да е на края на острова или в някой край.

„Дръжките вече не са последна грижа, но могат да бъдат трамплин за целия дизайн. Разговорът вече не се отнася за това дали искате „дръжка“ „D“ или „бар“ – казва Bronnie. – Става въпрос за текстура, цвят, различни размери, копчета, кожа и списъкът продължава. Ако сте вдъхновени, започнете с тях!“

Избягвайте тези неща, ако искате да използвате модерен кухненски дизайн

„Избягвайте да пренебрегвате практическите аспекти. Може лесно да направите визията на кухнята, но в края на крайщата трябва да обичате да я използвате всеки ден. Функционалността, височината, разположението на конкретни уреди е много важна основа за перфектна модерна кухня, ”казва интериорният дизайнер Jasmine.

„Въпреки, че мраморът може да бъде красив, той много лесно се уврежда и оцветява. Бялото може да се създаде усещане за пространство и свежест, но също така няма емоционалната реакция на другите цветове. Наистина е важно да се помисли как да добавите топлина и енергия в пространството, ако се страхувате от цветовете.“

Избрахте си вече подходяща кухня, посетете нашата категория пълна с идеи за спалня.

Top