Вие сте тук
Начало > Кухня > Как да изберем хубаво обзавеждане за кухня и откъде да го купим

Как да изберем хубаво обзавеждане за кухня и откъде да го купим

Кухнята. Стаята, в която правим най-много неща, което я поставя на първото място по значение в целия дом! Няма какво да се заблуждаваме – именно това е помещението, в което инвестираме най-много средства, така че да го обзаведем удобно и красиво.

Освен мебели, в случая става дума и за покупка на функционална техника, която е също е с висока приоритет за добре организираното ни ежедневие. Всеки един интериорен елемент, уред и детайл има пряко отношение за приятния ни престой в жилището – не пренебрегвайте абсолютно нищо и бъдете взискателни.

Какво включва съвременно обзавеждане на кухня

Днес можем да намерим много добри идеи за обзавеждане на кухня. Някои от тях ще ни впечатлят с нестандартното си звучене, други с практичното си оформление, а трети просто ще са на мода! Преди да решим какви мебели да купим, трябва да направим подробен списък на нещата, които ще са ни необходими. Така ще бъдем много по-последователни в изграждането на интериора, което ще доведе и до добри резултати.

Стандартно, обзавеждането в кухнята включва горни и долни шкафове, чекмеджета, открити рафтове, работен плот, гръб, ниши за монтаж на вградени уреди и др. Можете да заложите на модификация по ваш индивидуален проект, или да купите готов модел кухненски комплект. И в двата случая съществува реална възможност да постигнете изумително резултати, които да изобразяват персоналния ви вкус и преференции.  

Как правилно да го изберем, съветват от Лени Стил

Инвестирането на средства в закупуването на ново обзавеждане на кухня не е обикновено начинание, към което трябва да се отнесем просто „ей така“. От съществено значение е да знаем какво точно търсим, готови ли сме да му платим цената, склонни ли сме на компромиси с качеството и прочее.

Има толкова много неща, за които да следим, че някои хора дори наемат интериорни дизайнери, които да изберат и подредят подходящите в конкретния случа мебели. Спестете си всички тези разходи и последвайте съветите на специалистите от Лени Стил. Ето какво гласят те:

  • обзавеждането на кухнята трябва да е подходящите за стаята размери – нито по-малко, нито по-голямо. Запомнете това и заложете на мебели по поръчка, ако е необходимо;
  • уверете се в качеството – задължително условие, за да остане обзавеждането в кухнята в добър вид за по-дълго време. Обърнете внимание и на детайли като механизмите, кантовете на плоскостите и всички онези подробности, които оказват пряко влияние върху експлоатационните качества на мебелния комплект;
  • следете модните тенденции – дори и да не възнамерявате да сменяте интериора в кухненското обзавеждане точно сега, това не пречи да „сферите часовниците“ и да разберете какво е актуално в момента и какво е отживелица.

След като уточните всички важни точки и подробности, идва ред и на цената. Или вие започвате първо от нея? Е, каквото и да си говорим, тя е много важна – бюджетните решения, разбира се са с приоритет, но ако можете а си позволите нещо по-луксозно, направете го и не се колебайте!

Трябва ли да следваме модните тенденции

Ако в миналото е било на мода обзавеждането за кухни от масив, днес този вид материал отстъпва на далеч по-практичното ПДЧ и МДФ. Конструкциите са олекотени, дизайните и цветовете са разнообразни, а възможностите за пазаруване далеч по-съвместими с натовареното ежедневие .

От гледна точка на естетиката, в миналото не е имало особено голям избор от кухненски мебели, но днес това съвсем не е така. На модата са решенията във Винтидж и ретро стил, Бохо стилът, минимализмът, еклектиката и много още други направления при жилищния интериор.

Откъде да купим мебели на добра цена и с високо качество

В какъвто и стил обзавеждане за кухня да решим да купим, то трябва да е на първо място качествено. След това идва ред да открием и поносими цени, които в магазин Лени Стил са целогодишни. Освен това, там има и огромен избор от мебели за дома и офиса, а условията за пазаруване са винаги на топ ниво.

Top