Вие сте тук
Начало > Кухня > Кои принципи е важно да следвате при покупка на трапезна маса

Кои принципи е важно да следвате при покупка на трапезна маса

маса

Всяко домакинство си има водещи приоритети, съобразно които избира мебелите, обект на ежедневно използване. Статистически това, от което се води са идеята за качествено, стилно и удобно мебелиране, а също така и отличната цена. И тъй като всяка зона не е за подценяване като средство за удовлетворяване на ежедневните навици е очевидно, че дори елементи от типа на трапезна маса и столове също се подбират с необходимото внимание. Съвета на интериорните дизайнери е да отделите време и преди да закупите да се запознаете с характеристиките и особеностите, видовата селекция и качества на конкретния продукт. Днес ще избираме маса за трапезарията и ще насочим поглед към онези детайли, които са важни за да бъде зоната уютна и удобна.

Намерете идеалната визия

Това, по което се ориентираме дали една маса би била добра и адаптивна към трапезното пространство е именно нейната визия. Когато ни допада и ни носи приятни емоции то със сигурност няма как да не останем впечатлени от начина, по който масата ще се настани в дома ни. Разбира се, че ще се търси максимума и с основание клиенти залагат на:

 • Дизайнерски модели;
 • С артистични декорации;
 • С принт плотове;
 • С антична визия;
 • Класически модели;
 • Модерни и нестандартни варианти.

Според това, което ще внесе повече стил и елегантност в помещението се избира именно такъв тип решение, което лесно би се внедрило в обстановката. Именно от избирането на визуално приемлива маса е важно да стартирате, защото все пак обзавеждането ще бъде част от общата цялостна концепция на трапезарията.

Габарити и форма

стабилна маса

Разбираемо е, че хората които обичат да са обградени от стилна и уютна атмосфера не се колебаят да инвестират повече средства в такива продукти, които са невероятно лесни за интегриране в интериора. За целите, които сте си поставили и вие е важно да подходите така, че размерите и формата на масата да се превърнат в идеално решение, с което можете да гарантирате изисканост и уют. Удобната и практична е тази, която нито заема много място нито пък е решение, което е прекалено минималистично. Определянето на точните пропорции и геометричната форма са в основата на постигането на отлични резултати.

А вариантите не са малко. Сред предпочитаните от клиентите решения са:

 • Трапезна маса със средни размери, но притежаваща разтегателен механизъм;
 • Адаптивна маса с квадратна или правоъгълна форма, която не заема твърде много площ;
 • Функционални овални модели, които се грижат за естетичността и уюта в трапезарията.

Множество са тенденциите, които ви очакват в магазините и е въпрос именно на лична преценка и мотивация да се избере модел, който е напълно устойчив на вашите интереси и претенции. Все пак това не е просто мебел, а зона за събиране с близки и приятели, уютен кът за ежедневни и празнични мероприятия.

Бъдете взискателни към материалите за изработка

Това е третия основен акцент, който е решаващ за да се постигне желания ефект. Масата като цяло е продукт, който е необходимо да се разглежда като стабилен и функционален предвид ежедневната му употреба. Затова при влагане на конкретна сума пари е важно да се вземат под внимание някои съществени детайли като:

 • Товароносимост на материалите;
 • Вид на материалите;
 • Механизми;
 • Издръжливост;
 • Начини и средства за почистване и поддръжка.

Неминуемо всичко това ще даде отражение върху удовлетвореността ви. Когато производителя е използват сертифицирани продукти  и материали то определено ще ви хареса стабилността, здравината и качеството на завършената нова маса.

Изберете си удобна мебел за да бъде трапезарията винаги на ниво на оборудване и обзавеждане на луксозен ресторант. Не правете компромиси за да се радвате дълги години на мебел, която ежедневно да ви служи така както в първия ден на покупката.

Top