Вие сте тук
Начало > Кухня > Избор на фурни за вграждане – съветите, които не бива да подценявате

Избор на фурни за вграждане – съветите, които не бива да подценявате

вградена фурна

Никак не са малко въпросите, които съпровождат покупката на уред за вграждане от ранга на фурните. Каква да бъде фурната? Колко да инвестираме в нея? Имат ли значение функциите и кои от тях наистина я правят добра? Несъмнено това са част от въпросите, които си задава всяка домакиня и в търсенето на перфектното решение, отговарящо на високите ви критерии днес ще предоставим някои главни насоки и съвети за да стигнете да максимално правилен и ефективен избор. На първо място е важно да отбележим, че фурните за вграждане са сред задължителните варианти за оборудване, от които една кухня има нужда. Именно това прави потребителите още по-взискателни и критични.

Защо вградена фурна

Тенденциите при обзавеждането и оборудването в кухните определено се насочва към една по-изчистена тенденция, която носи със себе си елегантност, естетичност и приятна визия. Всъщност вариантите фурни за вграждане са не просто красивия почерк в новата ви кухня, а способ да организирате и оптимизирате наличната площ. Въпросът „Защо фурна за вграждане?“ определяме като риторичен, защото все повече домакинства избрали такива модели доказват, че няма по-добро решение от това уреда да бъде внедрен в мебелите и да се превърне в неизменна част от общата интериорна стилистика на помещението.

За разлика от свободно стоящите печки фурните за вграждане са:

 • Многократно по-естетични и елегантни;
 • Придават една очарователна дискретност на интериора;
 • Спестяват пространство;
 • Вписват се буквално навсякъде, където има кухина в обзавеждането;
 • Лесни са за управление и са супер функционални;
 • Не са по-скъпи от стандартните свободно стоящи модели.

Реално до тук изложените мотиви дават още по конкретни отговори на въпроса защо именно да предпочетете фурна за вграждане, а не такава, която е свободно стояща. И още нещо! Съвременната и модерна кухня някак не би изглеждала толкова стилна ако на гланцираната мебел отстрани поставите ретро вариант на готварска печка, нали!

Основна информация, която е важно да имате предвид

Фурните за вграждане се предлагат в многообразни модели. Има съществени акценти, с които е добре да се съобразите и да сте наясно с тях:

фурна за вграждане
 1. Така например ако дома ви е газифициран то по-икономично е да свържете и фурната към този източник на енергия. Така, че имате опции за захранване. Обикновено фурните на газ са комбинирани и работят и на електричество, така че са супер удачен вариант за ефективно и качествено оборудване.
 2. След като вече сте наясно със захранването е редно да изберете и фурна с подходящ размер. Вариантите тук също не са малко, защото от гледна точка на това потребителите да намерят идеалния вид фурна производителите са се постарали да стандартизират размерите така, че да могат лесно да се адаптират към мебелирането. Стандартните са 60 сантиметрови, но при потенциална невъзможност да заложите на такава фурна има и по-малки, които са 45 см.
 3. Монтажа на фурните за вграждане изисква малко повече познания в ел областта. Ако смятате, че няма да можете да се справите задължително потърсете специалист, който срещу минимална тарифа ще свърже и инсталира фурната за вграждане с цел безопасна употреба;
 4. Гаранции. Не подценявайте гаранцията на изделието. Фурните са изключително натоварвани уреди, което предполага, че ако не отговорят на качествените ви критерии то скоро ще се наложи да ги смените. Когато гаранцията е дълга от 24, 36 и повече месеца то това е вид показател, че може да се разчита на такъв домашен уред.

Да преминем към задължителните функции

След като изяснихме някои от главните параметри, с които е редно да сте запознати преди да направите покупка на нова фурна за вграждане е време да се запознаем с нейните функции. Ако обърнете внимание на няколко модела, които се предлагат в магазините, ще забележите, че те изглеждат почти идентично. Но всъщност ако детайлно се съсредоточите върху инструкциите за използване и налични функции ще забележите, че има съществени разлики. Удобството, което предлагат фурните за приготвяне на вкусна и здравословна храна наистина не са малко. Има обаче такива, които за нищо на света не бива да подценявате, тъй като са супер практични, ефективни и допринасят за вашия комфорт.

Ето ги основните функции, които задължително следва да притежава новата ви фурна за вграждане:

 • Автоматични програми.

Не е нужно всяка домакиня да преминава професионален готварски курс. Модерните и съвременни фурни разполагат с такива програми, които съобразно вида на ястието, което ще приготвя автоматично настройват температура и време за пълна готовност;

 • Самопочистване.

Не е нужно вече да робувате на фурната. Всяка домакиня знае, че след всяко готвене почистването е задължително за да се поддържа перфектната хигиена и чистота на този важен уред. Но модерните решения ще ви спестят време и разбира се неудобството да повредите маникюра си. Фурните са с опция да се самопочистват, така че не пропускайте този важен фактор от техническите показатели на уреда;

 • Телескопични водачи.

Наистина няма по-голямо удобство от това да можете да изтеглите скарата и да не се налага да придържате тавата. С телескопичните водачи можете спокойно да издърпате решетките и да разбъркате ястието.

Разбира се има още множество екстри и функции, които модерните фурни за вграждане предлагат. Осветление, индикатори за готовност, звукови сигнали, дистанционно управление и ред други. Ако търсите перфектния модел заповядайте в онлайн магазин Арена, където ви очакват супер модерни и практични решения, които ще ви спестят време и усилия.

Top