Вие сте тук
Начало > Баня > Как да си изберем лира за банята

Как да си изберем лира за банята

СТОМАНЕНИ ЛИРИ ЗА БАНЯ

Ако ви предстои ремонт на банята, най-вероятно сте се замисляли, защо да не си сложите лира. Често хората смятат, че лирата за баня е излишен аксесоар, но след като научите малко повече за нея може и да промените отношението си. На първо място ще уточним, какво точно представлява тя, също така дали лира за баня цена е по джоба ни.

Насоки за правилен избор

От основно значение е големината на банята ни, тъй като всички отоплителни уреди се избират спрямо кубатурата на помещението. Важно е дали ще вземем алуминиева лира или стоманена. Както знаем, алуминият има много добра топлопроводимост, за разлика от стоманата, също така той не корозира. Търговците предлагат и такива от неръждаема стомана, но това е лира за баня с цена, висока за голяма част от клиентите.

Хромирани лири за баня

Няколко примерни вида:

  • Стоманени лири за баня;
  • Електрически лири за баня;
  • Хромирани лири за баня;
  • Алуминиеви лири за баня.

Лирите имат най-разнообразни приложения, които не са ограничени само до банята. Те могат да бъдат сложени както в антрето, така в гардеробна, мазе, мокро помещение и други. Различните цветове и форми на тръбите и ребрата ги правят един красив аксесоар, който освен това е и функционален за всеки дом.  Правят вашите кърпи, дрехи и палта топли, а освен това помагат за регулирането на температурата и влажността в стаята, което от своя страна   предотвратява появата на плесен. Лирите обикновено се поставят във влажни помещения.

Лирата за баня е отоплителен уред, той се предлага в богата гама от форми, технически характеристики, размери и е изработен от различни видове материали. Това не е само декоративен елемент на който да изсушите кърпите си, без този уред помещението ще бъде студено и некомфортно през студените дни. Когато банята не е добре затоплена, ще ви бъде много трудно да се отпуснете и да се насладите на приятния душ или вана.

Стенните лири са добро решение за малкото пространство, защото не заемат място и имат красив и стилен дизайн. Само стоящите лири предлагат гъвкавост, тъй като могат да бъдат местени при нужда.

Всяка лира за баня е с цена, която се формира от материала от който е изработена и от нейната визия. На пазара могат да бъдат намерени истински произведения на изкуството, които биха се превърнали в едно атрактивно бижу за вашата баня или друго помещение.

Дори да изберете дизайнерска лира за баня цената не бива да ви спира, защото уюта, който тя ще придаде на помещението си заслужава.

Top