Вие сте тук
Начало > Детска Стая > Практични съвети за бъдещи родители, които избират бебешки колички

Практични съвети за бъдещи родители, които избират бебешки колички

комбинирана количка

От такъв огромен избор на бебешки колички е напълно нормално повечето бъдещи родители да се стресират и да изпаднат в безизходица. Решение има и тъй като винаги се стремим да предоставим на своите читатели интересни факти, обстоятелства и съвети то днес също няма да изневерим на принципите си. целта на публикацията е да даде конкретни насоки за това кои са главните детайли, на които трябва да обърнете внимание,както и взимане на разумни решения, които са добре обмислени и напълно оправдани. Бебешки колички има на път и под път, а безпогрешни избор ще даде сигурност, увереност и удобство при ползването на първото возило на вашето безценно същество.

В никакъв случай тежка количка

Много родители се заблуждават, че колкото по-тежка е количката то толкова по-стабилна  е тя. Има известна логика в това, но помислете колко усилия ще се наложи да положите за да пренесете возилото по стълбите на жилищната кооперация, ако вземете предвид теглото на самата количка, натоварения в нея багаж и бебето. Със сигурност общото тегло ще надвиши многократно вашите възможности, така че се доверете на количка с оптимално тегло между 10-12 килограма и в никакъв случай повече.

Това, че са по-леки като тегло някои бебешки колички не означава, че те са не достатъчно стабилни и устойчиви. Напротив! Съвременните дизайнери проектират инженерни творби, които са изцяло съобразени със средата, в която ще използвате количката както и рисковете, които носи тя.

Причините да изберете оптимално лека бебешка количка е важно за:

  • Лекотата на маневриране;
  • Бутане на количката по надолнище или баир;
  • Слизане и качване на бордюри;
  • Ползване на градски транспорт (доста екстремно преживяване предвид бързината, с която трябва да действате за да качите количката в автобуса и след това да я свалите);
  • Пренасяне на бебешката количка по стълби и т.нат.

Безброй ще бъдат ситуациите, в които със сигурност ще се проклинате, че сте избрали по-стабилна и устойчива количка, а не такава с по-малко тегло.

Къде ще държите количката – вкъщи или пред входната врата в общия коридор

бебешка количка

Изключително важен въпрос, който оказва се има много важно значение за това каква точно ще изберете. Когато количката е компактна, доста лесна за разглобяване и незаемаща много място то спокойно можете да я прибирате у дома. но при положение, че е доста обемна няма как да не заемете част от общото коридорно пространство. Така определено има риск да си навлечете неприятности със съседи, така че ето още една тема за размисъл преди да се отправите към магазина за бебешки колички.

От гледна точка на хигиена също има значение къде ще държите количката.а ок я оставяте навън имайте предвид, че е препоръчително да я ползвате покривало, което ще предотврати замърсявания от домашни любимци или недброжелатели.

Нова или употребявана

Ако нямате кой знае какви финансово възможности мисълта за бебешка количка втора ръка не е за пренебрегване. Тук обаче има риск от това след няколко месеца експлоатация да се окажете без пръв помощник в разходките. Така, че много от родителите ще ви посъветват ако имате вариант някой да ви подари вече ползвана количка от близки или приятели то не е проблем да я ползвате, но честно казано не е много приемливо да купувате такъв продукт от непознати, тъй като нямате представа на какво е подлагано водилото, къде е държано и какви рискове носи неговата стабилност за вашето дете.

Много по-правилно е да закупите по-евтина, но нова количка с две години гаранция отколкото да хвърлите пари на вятъра.

Важните неща

Тук има няколко главни момента, върху които наистина е редно да се съсредоточите:

  • Вид на гумите и брой

Броя на колелата както и техния размер имат отношение спрямо основни изисквания спрямо стабилност, лекота на предвижване и маневреност. Когато колелата са по-големи то доста по-лесно ще оперирате с количката и дори при друсане бебето няма да усеща нищо, тъй като големите колела буквално обират вибрациите от неравните трасета.

  • Материал за изработка на конструкцията;

Споменахме за теглото на количката. Наистина конструкцията има значение като вид и материал, тъй като от това до голяма степен зависи колко ще бъде общата тежест на бебешкото возило. А конструкцията е важна и заради здравината и това количката да може да издържи на подлаганото натоварване;

  • Вид на дамаската

Бебешката количка бихте желали винаги да изглежда безупречно, нали! Все пак хигиената е важна за комфорта на бебето ви. Замърсяванията по дамаската на количката създават усещане за небрежно отношение на родителя и недостатъчна ангажираност, така че за да не ви сочат с пръст препоръчваме да изберете количка, която се почиства лесно, калъфите се свалят и дори могат да се перат в пералня. Така винаги бебешката количка ще изглежда като току що купена от магазин.

Със сигурност внесохме малко светлина и ви дадохме възможност да осмислите важните моменти при покупка на бебешка количка. За своето дете разумния родител би направил всичко така, че наистина крайното решение да е максимално удовлетворяващо двете страни.

Top