Вие сте тук
Начало > Други Публикации > Инструменти за Ремонт > Защо да се възползвате от услугата Професионално Заточване На Циркулярни Дискове

Защо да се възползвате от услугата Професионално Заточване На Циркулярни Дискове

диск

Сред професионалните машини, които се използват в различни цехове и работилници са циркулярите. За да се борави с такава машина операторите се нуждаят от определен консуматив. В случая това са режещите циркулярни дискове, за които е необходима известна поддръжка. Тъй като това са аксесоари, които се амортизират при експлоатиране то в определен момент са налага да бъдат подменени. Смяната на диск на циркуляр не е от най-евтиното решение, което реално е причината днес да ви запознаем с по-приемлива услуга като заточване на циркулярни дискове. Така не само ще спестите средства за инвестиране в нов диск, но до толкова ще удължите живота на стария, че наистина това би се приело като една много добра алтернатива за подобряване работата на операторите, които ежедневно боравят в такива режещи инструменти и машини. Заточването на циркулярните дискове се налага поради това, че с екстремното натоварване на режещите аксесоари зъбците им се захабяват и това реално води до неравномерно направени, криви и не толкова прецизни разрези.

Принципи на заточване на дискове за циркуляри

Ако имате заточващи ръчни инструменти вероятно ще предпочетете периодично да заточвате дисковете на циркуляра така, че да подобрите ангажимента си за рязане на дървени или други материали. Заточването на диска ще доведе до правилно направени разрези, което от своя страна е една много ефективна и удобна възможност за подобряване на процеса на работа. Ръчното заточване обаче  много трудоемко. Не само, че изисква усилия, но същевременно с това е свързано с доста време, което при циркулярите за професионално ползване не е оправдано. Освен това при ръчното заточване на дискове за циркуляри има много голям риск от нараняване, което превръща заниманието в непрепоръчително. Не на последно място ръчното домашно заточване е свързано с изискването за подходящи инструменти, с които да се проведе заточването, а сами се досещате, че това н винаги би било налично в домашната работилница например. Именно поради това се оказва, че една от най-приемливите в случая услуги е това да се възползвате от професионално заточване на дискове за циркуляр, което се извършва от специалист в контролирана среда и с машина.

Защо да използвате услуга по заточване на циркулярни дискове

Професионалното заточване е всичко друго, но не и ръчно, губещо времето ви действие. Все повече хоби занаятчии или професионално ориентирани специалисти споделят, че има смисъл от това да се приложи адекватно и иновативно приложение на услуга, с която:

Циркуляр
 • Заточването на дисковете е прецизно и професионално;
 • Услугата е в пъти по-бърза от всеки друг вариант за ръчно или алтернативно заточване;
 • Няма риск от нараняване;
 • Използват се машини, които гарантират качествено заточване на дисковете в контролирана безопасна среда;
 • Гарантира се оптимална острота на зъбците на дисковете, независимо от тяхното предназначение;
 • Няма риск от изгаряне на дисковете, потъмняване или дефектиране;
 • Геометрията на заточваните циркулярни дискове е напълно запазена;
 • Спазват се всички правила за професионално заточване, които да гарантират дълго използване на заточения диск.

Професионалното заточване на дискове се извършва по три основни технологии. Те биват:

 • Класическо заточване на циркулярен диск;
 • Профилно заточване;
 • Заточване само на част от зъбите на диска.

Прилагането на веки един от методите за заточване е зависим от редица фактори, но главно от моментното състояние на диска и неговото захабяване. За да си спестите усилия и ангажименти, които са свързани със загуба на време се доверете на експерти, които предлагат професионалната услуга заточване на дискове за циркуляр. На първо място ще отбележим, че това са услуги спестяващи време. Освен това са доста приемливи като цена и на трето място ще спестите време, а дисковете ще са перфектно заточени и готови за използване.

Top