Вие сте тук
Начало > Други Публикации > За смисъла от инвестиране в пелетна камина за вграждане

За смисъла от инвестиране в пелетна камина за вграждане

камина за вграждане

Ориентацията на повечето клиенти, търсещи по-добра алтернатива за отопление е насочена към камина на пелети за вграждане. Защо на пелети и защо вградена? Това е въпрос, на който ще се постараем да отговорим в днешната публикация. Има много причини да се търси по-ефективен и добър вариант за отопление особено предвид това, че към момента сте използвали печка на дърва, която изисква твърде много ангажираност за зареждане и поддържка. Камините на пелети, които се вграждат са съвременна алтернатива, която в случай, че ви предстои ремонт можете да приложите за да си осигурите дългогодишно отопляване с ниски разходи и висок ръст на енергийна ефективност.

Защо камина на пелети

За ад отговорим на първия въпрос е важно да уточним водещите качества на пелетите като био гориво, което през последните години стана доста популярно. Когато се избира уред за отопление на конкретна площ това, което води потребителите са изискванията за:

 • Намаляване на сметките;
 • Лесно обслужване;
 • Цялостно решение за топлина във всяко едно помещение;
 • Чистота;
 • Уют и комфорт.

Печките и камините на дърва и въглища далеч не постигат добри коефициенти на полезно действие по отношение на тези изисквания, което предполага, че ще ги изключим от списъка с потенциални уреди, които да използваме. Пелетните камини са доказали, че наистина заслужават вниманието ни. Когато ресурса за горене е екологичен и икономичен то това автоматично показва, че работата на уреда ще бъде наистина удовлетворяваща.

камина

Пелетите са много ценен източник на енергия, защото са:

 • Калорични и отдават голямо количество топлинна енергия;
 • Леки са;
 • Лесно се съхраняват;
 • Икономични са;
 • Не замърсяват околната среда, защото отделят минимално количество пепел и дим;
 • Възобновяем енергиен източник са.

Няма как да не си направите сами извода защо именно камините на пелети са подходящото решение за цялостно отопляване на дома през студените месеци.

Защо вградена камина

Вграждането е доста модерна технология, която е типична при кухненското оборудване. Когато се вграждат определени елементи се пести пространство и се придава гладкост на интериорната концепция. Камините кат цяло не са малки като габарити и когато имате желание да спестите площ то ето, че именно с тенденциите за вграждане имате шанса да си спестите доста пространство.

В пъти по-елегантно и лесно за организиране ще бъде пространството, а да не забравяме, че обслужването няма да изисква пълно разглобяване на уреда, тъй като е създаден за оптимално бърза поддръжка без ангажираност и трудности. Когато използвате вградена камина на пелети ще осъзнаете, че имате на разположение удивителен уред, който:

 • Спомага за цялостното отопляване на дома, независимо дали е с въздуховоди или радиатори, с които се разпространява топлината;
 • Интелигентно технологично решение за оптимизиране на разходите;
 • Екологичен уред, който намалява замърсяването на околната среда;
 • Адаптивен вариант за подобряване на интериорния дизайн като го превръща в специално и комфортно място.

Смисъла от използването на правилните уреди е повод да можете и вие да се насладите на топлина без това да ви затруднява с плащането на месечните сметки. Несравнимо предизвикателство е да се избере правилния уред. Все повече хора се затрудняват да намерят най-добрата алтернатива, но ето, че с камина на пелети за вграждане получавате шанса да задоволите нуждите си през зимата от топлина и уют и то на много достъпна цена.

Самите уреди са евтини, а освен това и горивото също не се отличава с високи стойности. Статистическо проучване сочи, че домакинствата, които сменят печките на дърва с горе разгледаните алтернативни уреди установяват, че пестят с до 50 % от предходни зимни периоди. Много ефективни и икономични, производителни и устойчиви решения, с които безспорно ще удовлетворите желанието си подобряване на коефициента на полезно действие от приложения уред.

Top